Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов призна, че иска инерцията, която е акумулирал отбора, да се пренесе и през новия сезон в efbet Лига. Гонзо коментира сплавта в клуба, както и работата на всички звена пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Гонзо говори пред телевизията, позирайки с последните два трофея, завоювани от пловдивския гранд - Купата на България и Суперкупата на страната ни.

„Смятам, че отборът ни има сериозен състав. Момчетата показват сериозно постоянство, а то е белег на класа. Нашият отбор цяла година се представя по добър начин и двете купи са черешката на тортата”, започна Гонзо.

Антон Узунов
67 снимки

„Не съжалявам за нищо през миналия сезон. Когато влязохме в плейофа, имахме проблеми. Мачът с Лудогорец ни накара да играем с момчета, които играят по-рядко. Показахме себераздаване от всички и най-малкото, което очаквахме беше печеленето на Купата. Отборът заслужаваше тези две отличия накрая на годината”, продължи той.

„Смятам, че с Крушарски комуникираме лесно и затова успяваме. Същото е и с треньора. Президентът се интересува от процесите в клуба. Работим добре, всеки си знае задачите и не се бъркаме в работата на другия. Начинът, по който работим, е строго професионален. Няма лични отношения между страните. Всеки работи добре, опитва се да дава най-доброто и смятам, че треньорът придаде на играчите характер. Това се дължи в голяма част на наставника и футболистите, които приемат работата сериозно”, акцентира Гонзо.

„Крушарски обича отбора си. Много от собствениците не са толкова отдадени на футбола, докато той се запали. Занимава се отскоро, но пък е човек, който милее за отбора. Опитва се всяко нещо да го реши бързо и затова успява. Може би това с базите е голямата причина да искаме да бъдем сериозен клуб. Това не е мое мнение или на някой друг. Това е условие, което предоставяш на юношите и бъдещето на клуба. Няма как да скрием, че сега един изкуствен терен за цялата школа е много малко. За да привлечеш добри деца, трябва да им дадеш условия. Сега всяко едно дете предпочита да отиде в Ботев, а не при нас. Те имат база, терени. Три отбора тренират по едно и също време. Трябва да направим база, академия, основа и да градим отбора. Нямам претенции към чужденците, но когато един футболист е юноша на клуба – повече милее и е отдаден на това, което прави. Така е важно да изградим собствени кадри”, спомена той.

lokomotivpd.com
12 снимки

„Не мога да коментирам предишната управа на Пловдив, която е имала проблеми с Локомотив. Сегашният кмет са изключително отдадени на идеята отборът да има база и стадион. Помагат по всякакъв начин и смятам, че скоро клубът ще стартира строежа на стадиона и базата”, призна директорът при „смърфовете”.

„Ние направихме много важното нещо – да оставим почти целия отбор от миналата година. Махнахме тези, които не успяха да се адаптират. За нас беше важно да оставим играчите, които искаме. Целта ни сега е да подсилим отбора, да засилим конкуренцията. Първенството е маратон, не спринт. Ще ни трябват играчи, защото имаме много мачове. Спрели сме се на още двама и с тях селекцията ще приключи”, анонсира той.

Антон Узунов
75 снимки

„Мисля, че парите във футбола не играят толкова много. Показахме го за Суперкупата, но с тях си купуваш качество. Лудогорец имат най-качествените играчи, най-дългата пейка. В дълъг шампионат е трудно да ги надвиеш. Трябва да държим постоянство в 36 мача, а знаем, че през един сезон има контузии и наказания. Тоест, трябва да имаме 20 равностойни футболисти, а при нас само Лудогорец имат това нещо. Мога да гарантирам, че ще бъдем фактор и ще опитаме да бъдем колкото се може по-напред. Ще се изхвърлим, ако кажем, че ще станем шампиони или вземем Купата”.

„Имам максима, че апетитът идва с яденето. Когато един човек печели, на него му се услажда и иска още. Сега сме гладни за успехи и го показваме в цялата година. Борим се до последно. Не искам да коментирам страничните фактори, които ни отнеха шанса да вземем медали, но пък в крайна сметка сме безкрайно амбицирани да повторим добрите игри в шампионата”, завърши Гонзо пред „Домът на футбола”.