Септември София стартира 2022 година с надежди за добро представяне във Втора лига и евентуална атака на елита. В отбора беше привлечен и Валери Божинов. Промоцията не беше на всяка цена за отбора на Славко Матич, но в крайна сметка младоците от столичния квартал "Драгалевци" показаха добра игра и заслужено намериха място в efbet Лига. 

През пролетта клубът не направи рязка посока в концепцията си и продължи да залага на млади български футболисти. Матич продължи да бъде начело на отбора, а Божинов стана част от щаба му, като не бе картотекиран за мачовете в първенството. 

В началото на сезона Симеон Александров направи фурор и се стигна до трансфера му в ЦСКА. В течение на кампанията Славко Матич напусна, за да поеме Хъртс ъф Оук от Гана, а с него си тръгна и Божинов. Начело на тима застана Светослав Петров, а дебютът му бе повече от запомнящ се - 0:0 срещу Левски. 

Септември отпадна на осминафинал за Купата на България след загуба от ЦСКА, а целите пред отбора в първенството са да запази мястото си сред най-добрите.