Левски изпраща турбулентна 2023 година. На "Герена" привидно всичко беше спокойно през януари, когато отборът замина на лагер в Дубай, а почти 12 месеца по-късно нещата изглеждат по съвсем различен начин. 

Станимир Стоилов напусна треньорския пост през април, като временно беше заменен от Елин Топузаков. Мажоритарният собственик Наско Сираков освободи и изпълнителния директор Ивайло Ивков. 

"Сините" успяха да се класират за Лига на конференциите след бараж срещу Арда, спечелена с 2:0. 

През лятото за треньор беше привлечен Николай Костов, но основна тема беше разделението в клуба. Част от феновете бяха против ръководството и начина на управление на "сините", докато друга част от тях стояха зад Сираков. 

Отборът направи забележителен европоход през лятото и отпадна в предверието на груповата фаза от Айнтрахт Франкфурт. След поражението от германците последва огромен срив в отбора. Костов тотално изпусна съблекалнята, играчите загубиха формата си. Това доведе от отпадане за Купата на България и десет точки пасив от първото място. 

В последните дни феновете искаха да се срещнат със Сираков, но той обяви, че би се видял само с по трима представители на "Левски на левскарите" и Тръст "Синя България". Така до среща не се стигна, а вратата на офисите на клуба остана затворена с катинар. 

Какво се случи с Левски през 2023 година може да видите в прикаченото видео.