В началото на годината ЦСКА 1948 се подсили с някои нови играчи като Жуниньо, Мартин Тошев, Алекс Колев, Реян Даскалов и Карлос Охене. При рестарта на сезона "червените" гостуваха на Ботев Враца, където се поздравиха с разгром с 4:0.  

ЦСКА 1948 победи с 5:1 Арда в битката за 7-то място, даващо право на участие в Лигата на конференциите. Следваше решаващият мач на "Лаута", където единствено победа устройваше "червените". Още в 3-та минута Димитър Илиев откри от дузпа, а в 8-та минута на продължението на мача Александър Колев възстанови равенството също от бялата точка. Двата отбора завършиха наравно, а ЦСКА 1948 не се класира в Европа, единствено благодарение на по-лошата си голова разлика от Берое.

Сезонът на ЦСКА 1948 завърши с по-ниско класиране, за разлика от дебютната им кампания в efbet Лига. Николай Киров не остана начело на отбора след края на сезона и начело застана Любослав Пенев. През новия сезон "червените" бяха изключително убедителни, като започнаха своята кампания със седем мача без загуба, преди да дойде поражението в дербито с ЦСКА с 2:1 на "Българска армия". Малко след това последва и нова загуба за ЦСКА на 1948 от Ботев Пловдив на "Коматево".

Отборът на Любослав Пенев реагира подобаващо и записа 8 поредни мача без поражение в първенството, като не загубиха и в гостувания на Лудогорец и Левски. Преди зимната пауза ЦСКА 1948 записа убедителни победи в Купата на България - над Севлиево с 4:0 и над Берое с 2:0.

подкрепя българския спорт