С началото на новата година в Ботев Пловдив посрещнаха и нов треньор. Португалецът Бруно Балтазар се превърна в четвъртият наставник, който води тима през сезона, а очакванията към него бяха високи. След слаба есен, на фона на качеството в състава, феновете на „канарчетата” очакваха силен полет през пролетта.

Лагерът в Дубай изглеждаше перфектна възможност за наставника да види състоянието на своя тим. След изиграните три контролни срещи, в края на подготовката въпросителните около селекцията на отбора сякаш бяха повече от отговорите.

Преди старта на пролетния дял от шампионата, четирима играчи на пловдивчани бяха преотстъпени под наем, а един в лицето на Емануел Току, бе продаден.

Голямата болка за феновете на „канарчетата” обаче си оставаше не толкова спортно-техническото състояние на тима, а продължаващия вече десетилетие строеж на клубното съоръжение стадион „Христо Ботев”.

Каква бе развръзката за „жълто-черните” през отиващата си 2023 година, може да видите в обзора за Ботев Пловдив в прикаченото видео.