Бившият старши треньор на Етър и Левски Георги Василев даде интервю пред “Мач Телеграф”, в което изрази мнение, че двубоят няма да бъде лесен за “сините”, но те би трябвало да го спечелят.

“Ако погледнем реално, то Левски би трябвало да си вземе мача. Етър до този момент не е постигнал значима победа през този сезон. Отборът има настроение и желание да се излезе от това състояние, в което се намира, но губи. Липсва му класа в редиците. При “сините” ще има отсъстващи играчи, но има достатъчно потенциал.

Мачът ще бъде труден за Етър. Разбира се, на Левски също няма да му бъде лесно, в никакъв случай. Очаквах, че в последните срещи “виолетовите” ще вземат някоя победа и ще съберат точки, но не се случи. Мислех, че ще се вдигнат и ще покажат по-големи амбиции и желание за оставане в елита, но явно не стоят по този начин нещата. За съжаление, те са се запътили към изпадане.

Левски има цел, която да следва. Пролетта за тях е доста по-силна от есента. Поне до този момент показват добра игра и заслужено постигнаха някои добри резултати. Важни футболисти бяха продадени, но има ядро и добър състав, изграден от качествени момчета. Играчите, които замениха продадените, също се включват добре.

Предстои интересен мач между двата тима. Не мога да кажа кой ще спечели, защото и в двата клуба съм работил и им желая доброто. Това, че Николай Костов няма да бъде край страничната линия, не вярвам да се отрази особено много. В доста подобни срещи треньорите не са на пейката. Отборът ще бъде воден от помощниците на Костов, а те са добре запознати с възможностите на футболистите. Освен това познават отлично философията на Костов. Начинът, по който води отбора. Мисля, че и играчите, и треньорите ще подходят сериозно”.