Бившият наставник на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира трудната ситуация, в която е изпаднал „синия” клуб. В последните дни усилено се тиражират информациите, че текат последни преговори за контролния пакет акции с крупен британски бизнесмен, но към момента все още няма нищо конкретно.

„Като информация, която всеки следи, не бих се наел да правя генерални изводи. Живея с надеждата, че ще се получи нещо добро за Левски. Най-добре Наско Сираков знае в каква ситуация се намират преговорите, докъде са стигнали и какъв ще бъде крайният резултат. Не вярвам,че ще се подходи непрофесионално и да се навлезе във води, в които не би се чувствал добре клубът. Надявам се, че Левски ще влезе в онзи коловоз, който ще ги отведе на мястото, което им е редно. Не го желая и дай боже да не се стига до фалит. Никой няма интерес от такава прокоба. Левски най-малко се нуждае от това. Не бих се ангажирал да правя дълбоки анализи какво ще стане, ако се случи това или друго”, сподели той в интервю за предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Определено присъствието на Наско Сираков е решаващо. Кризата, в която изпадна Левски след оттеглянето на спонсора и финансовите проблеми, влизането на Наско беше сериозен лост в надеждите на хората, за бъдещето на Левски. Мисля, че се справя добре. Наско си знае работата и мисля, че той ще стигне до положителен резултат”, продължи Василев.

Треньорските рокади и смени не бих се ангажирал да правя. Мъри (бел.ред – Станимир Стоилов) има място винаги в Левски, доста дълго време се коментира отсъствието му. Той е зажаднял за футбол, удобен е моментът за него. Съвсем нормално е неговото влизане в кожата на Левски, запалянковците очакват от него коренна промяна. Промяната ще се случи, това е 100% сигурно. На Левски му предстои още дълъг път на преход. Запазвайки ореола на този клуб, рано или късно и това ще стане”, каза още той.