Директорът в ЦСКА 1948 Добрин Гьонов призова съдийската комисия към БФС да започне да върши работа. Това се случи след равенството – 1:1 срещу Арда, като от гостуващия тим имаха сериозни претенции към дузпата, от която Арда реализира единственият си гол.

„Марто е изключително ценен футболист за нас. Мисля, че той е един от най-добрите в нашия шампионат. Не съм си позволявал да коментирам съдийството, има си хора, които трябва да го оценят. Мисля, че имаше и други спорни ситуации в мача, освен дузпата. Трябва съдийската комисия да се концентрира, тъй като много грешки има и те не се наказват. Като цяло, трябва повече да се работи в тази насока. Мисля, че няма човек, дори от Арда, дали има дузпа. Остава да видим дали сега хората, които оценяват съдиите, ще си свържат работата.

„Не мога да кажа дали има тенденциозност. Има СК към БФС, а те трябва да си вършат работата. Има достатъчно добри съдии в България да бъдат стимулирани, повишавани. Мисля, че СК трябва да бъдат органът кой как съдийства, а не аз”, продължи Гьонов.

„Още следващата седмица ще обявим два от нашите трансфери. Работим за други три входящи. Подготовката е планирано да е в Турция, но следим обстановката. Има рестрикции и не съм убеден какво ще е след месец, но това е първият план. План „Б” е за България. Не само към българи мислим, а то млади българи. Не очаквайте чужденци”, разкри Добрин Гьонов.