Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 даде обширно интервю за изданието Football Business Inside, в което говори за целите и стратегията на „червените” в близко бъдеще.

Клубове с нашите измерения от Балканите трябва да се съсредоточат върху реализирането на изходящи трансфери на млади играчи. С други думи, нашата стратегия се основава на развитието на млади български играчи. В първия отбор трябва да има четирима млади футболисти (на възраст между 18 и 22 години) и поне двама от тях да бъдат в първите единадесет за всеки мач. Като играят често заедно с опитни играчи в българското първенство, а надяваме се и в турнирите на УЕФА, те ще натрупат голям опит и увереност и евентуално ще станат обект на интерес от скаутските отдели на най-големите европейски клубове”, споделя Гьонов.

„С началото на сезон 2021/2022 г. ЦСКА 1948 сформира втори отбор, който се състезава във Втора лига. Надяваме се, че това решение ще привлече най-добрите млади играчи в България, тъй като им предоставяме перфектни условия за тренировки и професионален футбол. Когато се осъществи трансфер на наш футболист пък, ние ще бъдем готови с достоен заместник, идващ от втория отбор”, допълва той, цитиран от официалния сайт на клуба.

Гьонов коментира също и темата със стадиона на клуба. Както е известно, наскоро ЦСКА 1948 се премести на стадион „Бистрица”, където вече ще играе домакинските си мачове. Досега клубът се подвизаваше на националния стадион „Васил Левски”.

„През последните три години играем на Националния стадион, чийто капацитет е 44 000 места, а спортните зали са разположени под трибуните. Като прибавим и голямата писта за бягане към големия стадион, акустиката сериозно се губи и единственият начин да се направи страхотна атмосфера е стадионът да се напълни с публика от поне 20 000 души, което в момента е много трудна задача за всеки отбор в България. Затова се договорихме да използваме стадион „Бистрица“. Той е нов, добре поддържан и много компактен, с капацитет 3000 души. Дори и да има 300 души на стадиона, атмосферата е фантастична”, заяви Гьонов.

„Освен това имаме възможност да го брандираме с цветовете на отбора и разполагаме с повече позиции за реклама на нашите спонсори. Не на последно място, разходите за наем на Националния стадион са високи. Ако ги спестим, можем да ги инвестираме в други дейности. Единственият недостатък, който мога да посоча, е местоположението. Стадион „Бистрица“ е в планината, в покрайнините на София. Въпреки това, районът е много красив и посещението на мач може да се съчетае добре с приятна разходка”, каза още шефът на ЦСКА 1948.