Игор Тиаго, който донесе победата на Лудогорец срещу ЦСКА, говори пред DIEMA SPORT минути след мача на "Българска армия". Щастливият бразилец обаче не скри разочарованието от поведението на феновете и заяви, че не е нормално все още да има расизъм в която и да е стана.
 
„Желанието и духът на Лудогорец ни помогна да спечелим, както и опитът ни. Знаехме, че ще бъде много труден мач и благодарение на Господ си тръгваме с победата.
 
В нашата съблекалня всички са големи играчи, всички знаят каква е атмосферата на стадиона на ЦСКА. Това е нормално, това е част от футбола. Хубаво е да чувстваш тази атмосфера. Но и нашият треньор има много опит и ни помогна да стигнем до успеха“, заяви Тиаго.
 
Нападателят разкри и защо е отишъл да прегърне Ивайло Петев след гола.
 
„В началото на седмицата говорихме с него да съм концентриран, защото ще дойде момент в мача, в който да вкарам. И той дойде, доволен съм“, обясни бразилският голмайстор.
Тиаго е сигурен, че Лудогорец няма да промени стила си до края и ще успее да запази първото си място.
 
"Вече сме първи в класирането, имаме стил, който няма да променим до края. Сега ни предстои важен мач вкъщи, който трябва да спечелим. Искаме да завършим като лидери преди плейофите, това е много важно за нас", каза още нападателят.
 
Бразилецът е истинска голова машина през пролетта - вкара 8 гола в последните пет мача и вече има общо 12 попадения от началото на сезона.
 
"Във футбола никога не трябва да се успокояваш, защото винаги има в какво да се подобряваш. Аз съм само на 20 години и мога още много да се развивам. Искам да благодаря на треньорите и на всички в Лудогорец, които повярваха в мен от самото начало", добави той. 
 
Игор Тиаго повдигна и темата с расизма. 
 
"Не е нормално във футбола, независимо в коя държава, да има расизъм. Аз съм негър с много гордост и моят цвят на кожата не е срамен. Расистките скандирания идваха от трибуните, от публиката", категоричен бе той. 
 
Какво още каза Игор Тиаго - вижте във видеото