Германският Кайзерслаутерн е започнал сериозна офанзива за привличането на доскорошния халф на Левски Филип Кръстев, научи „Мач Телеграф“. В основата на искането стои техническият директор на лаутерите Енис Хайри, който е бивш играч на Черноморец. Той бе привлечен при „акулите“ през 2009 година от тогавашния треньор Краси Балъков. Хайри остана в Бургас до 2012 година, а интересно е, че самият Бала бе треньор на Кайзерслаутерн. Интересно е, че и мениджърът на Филип Кръстев Николай Жейнов е от Бургас. 

Според различни чужди медии от Кръстев се интересуват доста солидни клубове, сред които Леверкузен, Монако, Реал Сосиедад и Наполи. Цената на халфа, който е собственост на белгийския Ломел и групировката „Сити Груп“, е 4 милиона евро и това ще създаде проблем за сделката.

Лаутерите обаче предлагат компромисен вариант с взимане под наем и откупуване след това на правата, като междувременно отборът се надява да влезе в елита. През миналия сезон Кайзерслаутерн се класира на девето място във Втора Бундеслига.