Наставникът на Левски Георги Тодоров даде традиционната пресконференция преди двубоя с ЦСКА, който е част от първия плейофен кръг в първата шестица. Срещата е в съботния ден (20 юни) от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Антон Узунов
12 снимки

"Срещата е престиж, тези мачове са особени, не мога да улуча състоянието на играчите, тези мачове се играят с характер, резултатът е непредсказуем, независимо от състоянието на отборите, случвало се е отборът, който е в по-добро състояние да загуби. Надявам се да играем добър футбол и да спечелим", коментира Тодоров.

"Надявам се да сме мобилизирани за двубоя, в отбора има доста чужденци, тези идеали Левски, ЦСКА са им малко чужди, но се надявам да защитят честта на клуба", добави той.

"Последните два мача на ЦСКА които гледах, мисля си, че те имат леко предимство. Надявам се да направим играта, да играем по фланговете, да държим топката. Мачът се печели в средата на терена, ако успеем да спечелим средата на терена, битката се печели от средата на терена. Надявам се футболистите да идват с настроение на тренировка, но все още това не го виждам и това ме тормози. Миналата година имаше Божинов, който помагаше много, но сега нещата са различни", каза още той.

"Не ме притесняват централните нападатели, вътрешните халфове, тъй като имаме доста футболисти, за другите постове съм притеснен. Робърта ще играе. Ще търсим офанзивна игра, но те имат добри изпълнители, и трябва да бъдем много внимателни, няма да сме в глуха защита и да се браним. Те имат добър централен нападател, независимо че ходи на Слънчев бряг, имат и на скамейката добри футболисти".

"Човек винаги трябва да има мечти и да ги следва. Всички деца се стараят. Футболистите тренират, но няма живеца, който искам да има, иначе е другото е една стена, която не можеш да разбиеш. На всички футболисти ще дам шанс и така трябва да бъде. Не че съм песимист, но не се е променила толкова обстановката, че да бъда голям оптимист, в такъв мач трябва да се представиш добре, това е двубоят, ако си притеснен, не си уверен, няма как да станеш футболист. Не мога още да ги усетя до каква степен е подготовката, има футболисти, които се оплакват, напипвам нещата, това е мачът, който всеки чака. Когато човек има желание и се раздава напълно, това е пътят към успеха, да се опитаме да се надиграваме, за да зарадваме и феновете, които ще бъдат на стадиона. Надявам се утре да е атрактивен мач, дано този двубой се получи атрактивен и да е предпоставка да вдигне самочувствието на играчите за следващия мач", каза още наставникът на Левски.