Бившият футболист на Левски - Георги Славчев бе гост в предаването "Код Спорт" по ТВ+. В него той сподели мнението си за сегашната ситуация в столичния гранд.

"В последните години са доста негативните емоции при Левски и ЦСКА. Искрено се надявам нещата да се подобряват и двата клуба да си дойдат на мястото, което заслужават. Когато Левски и ЦСКА не са нивото, на което трябва, страда и националният отбор, и българският футбол. Нека има повече силни отбори, както в момента е Лудогорец. Виждаме, че в Локомотив Пловдив се работи добре, а и не само там. Когато има повече истински мачове, повече борба в нашето първенство, се надявам, че ще се случат нещата и футболът ще привлича повече публика по стадионите".

"Смятам, че трябва да се даде шанс на треньорското ръководство на Левски да доразвие този проект. Върви се в правилната посока. Не очаквах, че ще се случат нещата с магическа пръчка, защото все пак видяхме, че Левски отиде на подготовка с много малко футболисти, повечето бяха юноши. Това е хубаво, трябва да се дава шанс на момчетата, които са минали през школата, защото наистина те са бъдещето. Искаме да правим футбол, искаме не само Левски и ЦСКА, а и другите отбори да са на високо ниво, не само в българското първенство, но и в Европа. За това трябва работа, да се дава шанс на българските момчета, да се привличат класни чужди футболисти, които да помагат и наистина да са ниво над нашите играчи. А в последните години се взимат второ и трето качество чужди футболисти, които според мен не помагат много за изграждането на доброто име на българския футбол".

"Tова е едно от важните неща не само във футбола, а абсолютно във всяко едно начинание. Правилната работа, правилните хора, които ръководството е избрало да вършат спортните неща. Знаем, че президентът на Лудогорец преди не е бил от футболните хора. Важното е да сложи правилните хора, които разбират, да им се даде шанс, да им имат пълно доверие. Не само в Лудогорец, а и в другите отбори. Да имат финансова стабилност и оттам нещата лека-полека се градят. Няма как да не се случат при правилната работа".

"Може би е правилна точно тази градивна стълбичка - да се изчистят задълженията, да се налагат млади футболисти, да се търсят чужди играчи, но те да са качествени. По-добре да се вземат двама или трима качествени, отколкото десет, които са под нивото на нашите футболисти. Но за жалост вече десет години ги пишем нулеви. Казваме, че ще разчитаме на младите футболисти. Дава им се някакъв малък шанс, след това казват, че още е рано и не стават. И виждаме, че почти във всеки един български отбор има юноши на Левски, които са най-качествените футболисти в почти всеки провинциален тим. Трябва да им се даде повече шанс, повече време да се докажат. По-добре да загубим една година, отколкото както досега - десет. При нас е било по същия начин. Ние не сме се родили научени. Работело се е правилно в школите, даде ни се шанс. Първата година наистина не бяхме така, както трябва, но ни се даваше шанс. Почти всички от моята възраст бяхме и в младежкия национален отбор. Бяхме и страхотен колектив, което е може би другото важно нещо. Постоянно бяхме заедно".