Една от звездите на ЦСКА 1948 Георги Русев беше гост в предаването „Домът на футбола”. Той разкри, че за него е имало оферта от швейцарския Сион, която е била отхвърлена. Крилото говори и за предстоящия мач с ЦСКА.

 „Най-важното е да играем добър футбол. Това изисква треньорът. Резултатите ще дойдат. Любослав Пенев изисква много от нас. Показва се и на мачовете, не губихме дисциплина и с човек по-малко. Пенев иска притежание на топката и контрол над нея”, започна Русев.

„Със Стойчо Младенов не съм разговарял. С легенди като треньора и Валентин Илиев мога да извлека много. Мисля, че начинът, по който са играли, е пример за нас”.

„С конкуренцията се развиваш. С всички момчета се познаваме. Ако те имат качествата и продължават да се развиват ще ги качат в първия отбор. Винаги е приятно, когато вкараш или подадеш, а така помагаш на отбора да печели точки. Мисля, че направихме добър отбор и амбициите ще са високи”, продължи той.

„Изискванията от миналия сезон не са се променили. В предни позиции съм, трябва да подавам и да завършвам атаките на отбора. Дано продължавам така. Имаше официална оферта от клуба от Сион. С ръководството преценихме, че има още какво да дам на отбора. Целите са високи и няма време да бъда заместен. За момента съм тук. Не съм разговарял лично с тях. Може и зимата да изпратят оферта. Изцяло концентриран съм върху отбора”.

„За мен първенството няма значение. Виждате, че и в по-малките държави играят добър футбол. Виждате Будьо/Глимт. Всеки един иска да е на терена. Имаме добър отбор, треньорът се опитва да прави ротации. Това не ми пречи. Чакам си момента”.

„ЦСКА София се представя добре от началото на сезона. Имат важен мач от Лига на конференциите. Ние гледаме себе си. Ако се представим както досега, ще се поздравим с успеха”, завърши Русев.