Шефът на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев очаква от новото ръководство на варненската съдийска комисия да привлича все повече млади съдии и да ги развива.

Начело на СК във Варна вече е Цветан Кръстев, а приключилият кариерата си асистент Александър Ангелов стана мениджър на комисията.

62 снимки

„Варна има крещяща нужда от футболни съдии. Все по-трудно става млади хора да искат да станат рефери по една или друга причина, но ние полагаме усилия не само да привличаме младите за съдии, но и да ги развиваме, за да могат най-добрите от тях един ден да ръководят срещи в професионалния футбол“, каза за Gong.bg Георги Мирчев.

„Всяка седмица по време на сезона във Варна имаме по 80-90 мача, така че представете си колко съдии ни трябват. Преди дни на един добре организиран турнир за подрастващи включихме наведнъж 15 млади арбитри и единственото, за което апелирах пред треньорите, е да бъдат толерантни към тях“, допълни Мирчев.

start-photo.bg
58 снимки

През този уикенд започва и втория полусезон в Трета лига – Североизточна група. До този момент лидер е Черноморец Балчик, който е с равни точки с втория Септември Тервел. Любопитно е, че двата отбора изгубиха само по две точки при равенството в мача помежду си. Във всички останали двубои те записаха победи.

„Доволен съм от развоя на първенството, тъй като два тима са конкуренти за професионална промоция, а трети е плътно зад тях. Има и добри отбори в средата на класирането, а други 3-4 се борят да се спасят. Важно е също да отбележа, че с изключение на терените на два стадиона, всички други са в добро състояние за футбол в трета дивизия“, завърши Мирчев.