Георги Минчев получи наградата за играч №1 на месец ноември. Нападателят на Локомотив Пловдив заслужи приза, реализирайки хеттрик във вратата на Пирин на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, като по този начин помогна на „смърфовете“ да спечелят срещата с 3:2 и да продължат добрата серия, в която навлязоха. Седмица преди това пък отбеляза и на „Лаута“ срещу Локомотив София за победата с 2:1.

„Искам да благодаря на хората, които са гласували за мен, както и моите съотборници, без тях нямаше да съм тук“, започна нападателят.

„Както казах и преди седмица – апетитът идва с яденето. Не съм си поставял за цел да стана голмайстор на първенството. Да, виждайки деветте си гола, бих се радвал да се преборя за приза. За всеки нападател е чест да бележи. Напаснахме се с моите съотборници по-добре от миналата година, аз гледам да помагам с каквото мога. Георги Иванов пък ми помага много със съветите и опита си“, продължи той.

LAP.bg
8 снимки

„Ние не крием, че Европа е целта пред Локомотив. Третото място е постижима цел. Годината беше тежка, всеки чака паузата, но знаем какво трябва да правим и че не трябва да се отпускаме през нея. Искам да съм жив и здрав, както и семейството ми. Надявам се да вкарвам още голове“.

„Ботев Враца е изграден изцяло от млади момчета, създадоха доста проблеми на отборите с които играха. Дано влезем здраво в мача, защото сме по-класния отбор и трябва да победим“.

„В ЦСКА претърпях сериозна контузия, те пък привлякоха футболисти само от чужбина и така взех решение да напусна. Интерес към мен сега не знам дали има, нищо не е стигнало до мен. Фокусиран съм върху Локомотив, но като всеки футболист мечтая да играя в друга държава. Висшата лига ми е любимото първенство“, сподели голаджията.

„Не съм усетил специално отношение на защитниците към мен след двата хеттрика. Със сигурност очакванията са по-големи, но не се притеснявам. Не ме изненадва, че школата на Литекс е дала толкова таланти. Доста футболисти минаха през Ловеч, по-съвсем различен начин се работеше там“, завърши Минчев.