Нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев заяви, че отборът му заслужено е стигнал до крайния успех с 2:1 в срещата от седмия кръг на efbet Лига срещу ЦСКА. Според него колективът в състава е най-силното оръжие. Минчев изтъкна, че силният мач срещу Тотнъм в Лига Европа е повишил самочувствието в съблекалнята.

„Заслужено се поздравихме с трите точки. Колективът ни е най-силното оръжие. Всеки гледа да помага на другия. Във всеки мач излизаме по един и същ начин. Гледаме да държим топката, да пресираме, да създаваме много положения, да реализираме голове и за наше щастие се получава“, започна той.

Минчев се върна и към сблъсъка с Тотнъм от втория предварителен кръг на Лига Европа:

„Мачът с Тотнъм допълнително ни вдигна самочувствието на целия отбор. Играхме като равен с равен с един от най-добрите отбори в света и мисля че много добре ни се отрази", върна лентата назад голмайсторът от въпросния двубой.

"Знаехме, че ще бъде много тежък мач. ЦСКА са много добър отбор. Дойдоха да покажат своите качества и да победят. През седмицата си говорихме за какъв мач става на въпрос, че ще е една битка, и който влезе по-здраво в нея, ще се поздрави с крайния успех“, допълни стрелецът.

Относно въпроса дали е трябвало да бъде отложен мачът:

„Да, разбрахме за това желание на ЦСКА. Лично мое мнение е, че не трябва да се отлага такъв мач. Не виждам защо, но това са други теми, които не искам да коментирам", вметна Минчев.