Президентът на БФС Георги Иванов говори след равенствата на националния отбор по футбол срещу Румъния и Словения. Гонзо сподели, че целта пред тима е спечелване на Лига на нациите. Освен това той заяви, че централата ще бъде безкомпромисна при лицензирането на клубовете за новия сезон. 

"В мача със Словения видяхме мотивирани футболисти, които искат да дадат най-доброто от себе си. Видяхме синхрон и позитивизъм, което ни радва. Не трябва да изпадаме във еуфории, защото са контролни срещи. Това обаче ни дава основание, че вървим в правилната посока. Отборът си беше мотивиран и преди Илиан Илиев. Колективът е добър. Илиан Илиев ще бъде треньор и следващите години и му се дава карт-бланш да развива отбора", сподели Иванов за БНТ. 

"Трябва да очакваме да спечелим Лигата на нациите. Ще бъде трудно. Всеки трябва малко да промени и начина си на игра. Ако играехме на контраатака, с тези отбори трябва да владеем повече топката. Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите или в най-лошия случай да бъдем втори. Видяхме, че имаме футболисти, които не са незаменими. Изборът е голям", допълни Гонзо. 

"Направихме много промени в структурите на БФС. С много млади хора и професионалисти. Опитваме се да вдигнем нивото. Ще бъдем безкомпромисни в лицензирането на клубовете. Никой не иска да играе по някакви ниви. Всеки трябва да се съобразява", завърши президентът на БФС. 

подкрепя българския спорт