Георги Гинчев, който ръководи дербито от 12-ия кръг на efbet Лига между Левски и Лудогорец, остана без наряд за 13-ото завъртане от родния шампионат.

Това става ясно от съобщението за нарядите, което Съдийската комисия към Футболния съюз пусна преди минути. Името на Гинчев не фигурира и сред съдиите за Втора лига.

Към отсъжданията на Гинчев имаше сериозни претенции от страна на „сините“, според които арбитърът е ощетил и техния съперник в неделя вечер.

Срещата на „Георги Аспарухов“ завърши с успех с 1:0 за Лудогорец, а претенциите на Левски бяха най-вече за червен картон на голмайстора в двубоя Руан Крус. Бразилецът също призна след мача, че е трябвало да получи жълт картон за влизане срещу Пламен Андреев в 62-ата минута (б.р. - по това време Крус вече има 1 официално предупреждение, 60 секунди преди шпагата в краката на Андреев).

За Левски предстои дерби с ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата ще бъде ръководена от Радослав Гидженов, а асистент на ВАР ще бъде Георги Кабаков (б.р. - ВАР съдия в мача между Левски и Лудогорец на 1 октомври).

Лудогорец посреща Пирин в 13-ия кръг. Двубоят между „орлите“ и „орлетата“ е поверен на Владимир Вълков, а на ВАР е Кристиян Колев.