Една от звездите в отбора на Ботев Враца – Даниел Генов, остана много доволен след триумфа над Лудогорец на старта в efbet Лига. Генов призова съотборниците си да останат здраво стъпили на земята и да не „летят в облаците” след гръмкия успех с 3:1.

„Мисля, че дори когато бяхме 11 на 11, отборът ни седеше тактически по-добре. Надиграхме отбора на Лудогорец и дори можехме да вкараме още голове. На мен ми се искаше, защото заслужавахме”, започна Даниел Генов.

51 снимки

„Засега се намирам в добро състояние. Късото прекъсване на мен ми влияе добре. Аз не обичам подготовките, бавно влизам в сезона. Сега съм свеж и се надявам всички да са така. Направихме добра селекция и мога да дам още на отбора. Това е добра първа стъпка за сезона”, продължи той.

„Личи си, че дори и новите момчета, с които се познаваме, то става лесно. Много по-леко е двама-трима да влязат, отколкото цял отбор да се сменя. Нека не се самозалъгваме с тази победа, добро начало, но дано и така да продължим. Яд ме е, че не завършихме с чиста мрежа. От началото на седмицата бяхме готови да „смачкаме” Лудогорец. Знаехме какво ще предложат, а те не и затова се получи така”, констатира той.

„Лично за мен е плюс тежката програма. След това, ако държим линията, ще е по-добре за нас. Не искам да давам прогнози за класиранията, тъй като миналата година играхме добре, но можехме да изпаднем. Надявам се да сме много по-нагоре от миналата година, тъй като го заслужаваме”, завърши Даниел Генов.