Старши треньорът на Ботев Пловдив – Станислав Генчев, бе изключително разочарован след поредния негативен резултат на „канарчетата“. Специалистът заяви, че не е могъл да си представи по-кошмарен сценарий от това пловдивчани да имат само 2 точки след 5 изиграни мача. Генчев сподели също, че не се притеснява за поста си, защото „всеки треньор носи оставка в джоба си“.

„По-кошмарен сценарий не съм и предполагал, че може да има – само две точки в първите пет мача. Днес много добро първо полувреме с две чисти положения и пропусната дузпа. Получихме жълти картони, които доведоха до намаляване на агресивността, а това се отразява на целия отбор. Второто полувреме започна много лошо, допуснахме гол, това е най-трудното за нас, противникът създаде много положения, можеше да вкара втори гол, ние можехме да изравним с изключително чистото положение на Нади“, започна Генчев.

LAP.bg
15 снимки

„Това, което виждам на тренировки - който се труди, на него давам шанс. На терена си зависи от футболистите колко се раздават, дали нещо им пречи. Оправдания винаги могат да се намерят. За днешния мач няма никакви оправдания. Нито футболистите на Хебър са по-добри, нито имат по-добри условия. Каквото и да кажа, ще прозвучи като оправдание. Вината е само на треньори и футболисти. Искам да благодаря на феновете, защото до момента не показваме, че заслужаваме такава подкрепа. За доверието на ръководството ще се разбере“, продължи наставникът.

„Хубаво е, че имаме спортен директор. Обсъждаме селекцията, закъсняла е. Не мога да гледам феновете в очите. Благодаря им за доверието. Хората искат да виждат желание и борба. Сезонът е в много лоша посока. Трябва да направим всичко възможно да вземем победа. От напрежение е, не от неможене. Винаги взимаме грешното решение, когато трябва да завършваме. Никога не съм бил притеснен за поста си. Всеки треньор носи оставката в джоба си. Резултатите ще покажат заслужил ли съм доверието“, завърши Станислав Генчев.