Станислав Генчев даде пресконференция след мача с Крумовград, спечелен от Левски с 3:0. Треньорът засегна теми като представянето на Мустафа Сангаре, очакванията пред "сините" и предстоящия мач с Лудогорец.

"Знаех, че отборът на Крумовград се защитава добре, все пак съм бил треньор там. Трудно допускат ситуации пред собствената си врата. Много се радвам, че успяхме да вкараме голове от статични положения. Не трябва да подценяваме отбора на Крумовград. Победата е повече от добра", сподели Генчев след успеха на "Герена".

"За мен е важно да вкарваме от статични положения, доста усилия влагаме. Един от три гола в съвременния футбол се вкарват от статични положения. Ще използваме това всеки един мач. Със сигурност може да създадем повече положения, но Крумовград може да се защитава добре. Аз съм им бил треньор и поне съм ги научил да се защитават добре" , каза ще той.

"Не е далеч времето, когато Сангаре ще започне титуляр. Днес и Митков и Сангаре се включиха добре, Митков също даде асистенция. За мен е важно да имаме хора, които вдигат нивото, когато влязат от скамейката. По-добре няма как да е - четири победи. Другата седмица ще е мач от друго естество. Ние ще залагаме изцяло на нашата отборна игра, за да се възползваме от техните слабости. Не виждам причини да не се играе мача", сподели наставникът отностно Мустафа Сангаре.

След това той коментира и предстоящия мач с Лудогорец, както и амбициите пред "сините" за титлата.

"Всеки един мач е сериозен тест, но, да, срещу Лудогорец ще сравним часовниците. Те са с най-класните изпълнители. Още на първата конференция казах, че всеки един треньор и футболист на Левски трябва да се бори за титлата. Ние правим всичко по силите си. Изисква се много работа, засега сме на прав път"

"Отборният дух е на високо ниво в нашия отбор. Това което виждам по време на тренировките и начинът, по който приемат тежките натоварвания, плюс колективът в съблекалнята. Аз винаги съм честен с футболистите"

С 4 мача 15 отбелязани гола може би изпреварваме очакванията от към резултатност, но всички очаквахме да имаме 12 точки след 4 мача", сподли Генчев.

"Много ми допадна скоростта, която има, може би е най-бързият в България. Изключително позитивен човек, който добре знае защо не започна мача и прие добре нещата. Каза, че ще чака своя шанс, както направи и днес", завърши той относно Сангаре.

подкрепя българския спорт