Старши треньорът на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, изрази притеснение от липсата на нови попълнения в защита въпреки успеха с 3:0 над сръбския Раднички Ниш в последната контролна среща на тима преди началото на новия сезон в efbet Лига. 

"Хубаво е, че свършваме подготовката с убедителна победа. Играта ни не беше точно това, което ми се искаше, ритъмът беше доста бавен и заради топлото време. Радва ме желанието, което показват моите футболисти. Резултатът е добър и ако победим така в първенството, може би ще съм доволен. Можем обаче да играем много по-бързо. В атака създадохме доста интересни неща, но пропуснахме чисти положения. Хубаво е, че в трети пореден мач не допускаме попадение. Доста усилия положихме в тази насока, но в първенството със сигурност ще ни е по-трудно", започна Станислав Генчев.

Старши треньорът на Ботев обърна внимание и на селекцията в тима.

"Селекцията се бави доста, особено в защита. Има дисбаланс в отбора, налага се да преквалифицираме Минков и Акере като крайни защитници. В центъра на отбраната също сме доста рехави, а все още нямаме нито един нов футболист в защита. Там са най-големите ни притеснения. Имахме няколко отказа от футболисти, дори двама от тях ги брояхме за сигурни, но те отказаха и търсим нови варианти", заяви Генчев.

Facebook.com/Botev Plovdiv
14 снимки

"Ще разчитам на всеки един играч, който е в отбора в момента. Можем да се разделим с някого, но в момента това са футболистите, с които ще започнем шампионата. Има реални оферти за двама състезатели, през следващата седмица ще стане ясно тяхното бъдеще. Ще преотстъпим Димитър Тонев на Крумовград, защото просто няма място за всички играчи, с които разполагаме в халфовата линия и за него е по-добре да играе. Ще разчитам на Мохамед Брахими, но има запитване за него", уточни наставникът на "канарчетата".

Генчев коментира и предстоящото градско дерби с Локомотив в първия кръг от новия сезон.

"Притеснява ме, че мачът е рано като час. Знаете колко топло е в Пловдив и това ще повлияе на ритъма на игра. Мотивацията ще е изключително голяма и за двата отбора. Надяваме се да стане хубав двубой, в който Ботев да излезе победител. Локомотив запази отбора си от миналата година и те са се сработили, докато ние променихме системата на игра и още взаимовръзките в тима ни не са толкова добри", завърши Станислав Генчев.