Футболистите на Локомотив (София) очакват мача с шампиона Лудогорец в събота без притеснение и напълно освободени психически, доволен е треньорът на "червено-черните" Станислав Генчев. Срещата от 12-ия кръг на Първа лига започва в 13.45 часа в събота, 1-и октомври. Но ще се играе пред празни трибуни заради наказание. Липсата на верните фенове ще тежи на играчите на Локомотив 1929.

"Няма никакво съмнение, че Лудогорец е фаворит в мача. Но от това ние само можем да спечелим. Момчетата са в отлично настроение и очакват възможността да премерят сили с шампиона", каза Генчев пред БТА.

Той изрази задоволството си от проведената в паузата на първенството контролна среща със Сливнишки герой, отбор от Трета лига. Първоначално съперник трябваше да бъде вторият отбор на ЦСКА 1948, откъдето обаче се отказаха от мача заради много заболели.

Много съм доволен от контролната среща. Искам да благодаря на момчетата от Сливнишки герой, които стъпиха здраво, а аз исках точно такава съпротива. За мене това беше важното. И също така играха хора, които не са получавали много шансове до момента, каза още младият специалист.

Той допълни, че със сигурност съботната битка с Лудогорец пропуска Димо Бакалов, който има разтежение, което все още не може да бъде преодоляно. След операцията на коляното при д-р Динко Хубенов пък е ясно, че левият бранител Мики Орачев ще отсъства от терените поне 6-7 месеца.