Ботев Пловдив представи официално новия си треньор Станислав Генчев. Той заяви, че нито един футболист няма да бъде привлечен без негово съгласие, като освен това добави, че има най-много нужда от централни защитници и бекове. 

Специалистът разкри, че отборът ще се готви в Банско, където ще срещне два румънски отбора - Университатя Крайова и Политехника Яш. 

startphoto.bg
13 снимки

„Изключително съм щастлив да застана начело на Ботев Пловдив. За мен е истинска цел. През зимата имахме бегли разговори, но не се стигна до нищо конкретно, за това не се стигна до моето преминаване, докато сега вече нещата бяха сериозни и стигнахме бързо до споразумение. Целите на отбора са да се изгради отбор, който да е конкурентноспособен на средноевропейските отбори. Ботев Пловдив трябва да участва в европейските клубни турнири. Имаме отлична база, отличен стадион и страхотни фенове“, започна Станислав Генчев.

„Изключително важно е каква селекция ще направим. Аз като треньор вярвам, че позицията на старши треньорът е най-важната в клуба. Най-важното нещо на този етап е да се направи добра селекция. Говорихме за няколко имена с ръководството, аз съм казал своите виждания по отношение на селекцията и съм представил изискванията. Имаме разбирателство и работим по списъка. За нас е важно да привлечем новите попълнения колкото се може по-рано. Във всяка линия се нуждаем от нови хора, най-искряща нужда имаме от централни защитници и бекове. За Галин Иванов научих от медиите, че го искаме. Много го уважавам, но не влиза в моите планове за селекция. На този етап няма шанс за завръщане на Тодор Неделев“, коментира Станислав Генчев.

„Разговорите ги водих директно с господин Зингаревич, водихме разговори и се разбрахме мъжки. Без мое съгласие нито един футболист няма да подпише договор с Ботев Пловдив. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и колко ще играе. Всичко ще зависи от това, което играчите направят по време на тренировъчния процес“, каза още той.

„Стълбът, на който Ботев Пловдив се крепи, е детско-юношеската школа, както и школата. Трябва да се направим един хубав микс и българи и чужденци. Имахме няколко разговори как ще се води подготовката на дубъла. Ще се опитам да интегрирам няколко момчета в първия отбор. В другиден заминаваме за Банско – там ще водим подготовка. Имаме две планирани контроли с Университата Крайова и Политехника Яш.

„Лесни мачове няма. Ще бъде важно как сме работили и как сме се подготвили. Днес се събираме за първа тренировка. С всеки футболист ще има индивидуален разговор, за да изчистим проблемите, които Ботев Пловдив има. Това, което беше миналата година не е присъщо за отбор като Ботев Пловдив“, заяви новият старши треньор.

„Няма сигурни напускащи от тези, които са в момента на подготовката с нас“, завърши Станислав Генчев.