Треньорът на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди гостуването на Локомотив (Пловдив) в третия кръг на efbet Лига. "Сините" влизат в мача като лидери в първенството, с пълен актив от шест точки и впечатляваща голова разлика 10:1.

„Разузнали сме добре Локомотив. Те са организиран отбор с непримирим дух, типичен за отборите, водени от Любослав Пенев. Запазили са по-голямата част от състава си от миналата година и се познават добре помежду си. Това е неприятен съперник, но също така и добър тест за нас. Мисля, че сме готови за победа. Маркович е готов и ще бъде в групата, докато Лима е контузен. Митков се завърна и започна тренировки, но няма да е в групата за мача с Локомотив“, коментира Генчев.

Треньорът обърна внимание и на най-новото попълнение на отбора – Кристиан Макун, който се очаква да бъде новият лидер в защитата на „сините“.

„Физическото състояние на Макун е прилично, тъй като игра и на Копа Америка. Въпреки това, от две седмици не е тренирал с отбор и му липсва игрова практика. Имахме други опции, но поради една или друга причина тези играчи не дойдоха при нас. Когато ни беше предложен Макун, всички бяхме единодушни за неговия избор. Сигурни сме, че ще повиши нивото на нашия тим. За нас е важно да свърши работата, за която го взехме. Напълно покрива критериите ми за защитник след анализа на мачовете му с Венецуела и Анортозис.“

„Не може да се включи срещу Локомотив, тъй като пътува 36 часа, за да бъде в България вчера. Той не е тренирал с отбора и не знае изискванията на този етап. Възможно е да бъде в групата за мача с Крумовград“, добави Генчев.

Относно състава на отбора, треньорът сподели: „Дали ще имаме промени в състава? Няма как да ви кажа титулярния състав, ще разберете утре. Хубавото е, че има конкуренция и всеки, който се включва през второто полувреме, вдига нивото на отбора и отборния дух.“

Станислав Генчев изрази увереност в способностите на своя отбор и готовността им да се справят с предстоящия мач.

подкрепя българския спорт