Предводителят на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, призна, че е доволен след победата с 1:0 над Арис Солун в приятелска среща. Генчев отново загатна, че се чакват доста нови имена на "Колежа" и се надява хората да пристигнат възможно най-скоро.

„Благодаря на всички, които дойдоха на стадиона да ни подкрепят. За приятелски мач това беше уникална атмосфера. Всяка победа носи самочувствие на отбора, имаме още работа да вършим, но мисля, че сме на правия път“, каза Генчев.

startphoto.bg
69 снимки

„Не само на младите помага тази победа. Искам от играчите да се борят за победа по време на тренировка и мачове. От първия ден съм казал, че трябва да се научим да играем печеливш футбол. Понякога се налага да играем и по-дефанзивно според противника, но трябва да постигаме победи“, продължи Генчев.

„Днес вече сме на 50% от подготовката, тъй като не сме окомплектовали състава. Чакаме петима още нови и дано през тази седмица да пристигнат. Акере и Минков, които са офанзивни, играят като крайни защитници. На 50% сме от физическите си възможности, а тактически сме далеч, тъй като сменихме схемата на игра. Имаме разговори с няколко човека и до вторник се надявам 2-3 да подпишат, за да имат 15 дни да работят. Това е важно за идеите, които имаме и връзките със съотборници“.

„Винаги съм предпочитал моите отбори да играят с четирима в защита. С Локо София играх с трима, тъй като нямахме много крила, а доста централни защитници. В Ботев имам силни офанзивни футболисти и правилният начин е да сме с четирима в отбрана. От треньорския екип се иска футболистите да са максимално близо до топ състоянието си. Сезонът тепърва започва, но трябва да влезем още от първия мач с победа“, каза Станислав Генчев.