Треньорът на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, беше бесен от съдийството при нулевото равенство при гостуването на Пирин Благоевград. Той заяви, че гол на отбора му е отменен за "неправилно дишане". 

"Не ни достигна това, че не успяхме да вкараме гол. В този мач въпросът беше да вкараме един гол, имахме достатъчно голови положения. Разочарован съм, че не успяхме да победим. Във втори мач има брутална гавра с нашия отбор от съдийски отсъждания. Миналият мач видяхте каква дузпа се даде срещу нас, сега отменен гол за неправилно дишане. Не знам защо съдиите са настроени така срещу нашия отбор, но не е лошо да започнат да свирят по правилата. Миналия мач се дава никаква дузпа и не се отсъжда червен картон, сега ни отмениха чист гол. Вината е в нас, че не победихме, но и това повлия. ", каза Генчев. 

"Причината да съм гневен е от постоянното накъсване на играта и лежане на футболистите на Пирин. Никой не печели от това. Такива мачове свалят страшно много нивото. Съдията страшно много повлия играта да е накъсана, което винаги облагодетелства слабия отбор", продължи той. 

"Класата струва пари. Трябва да вземем играчи в офанзивен план, които да реализират положенията. Не сме вкарали още от игрова ситуация, а сме създали над 13 голови положения. Трябва да се подсилим с футболист, който да може да завършва положенията на отбора. Нуждаем се от нови футболисти, то е ясно. Нямаме централен защитник, който да е левичар. Имаме нужда от двама офанзивни футболисти. Разчитаме на Секулич, но ни трябва и друг централен нападател. След продажбата на Траоре и контузията на Брахими имаме нужда и от крило". 

"Не е приятно, че се бави селекцията. Започнахме подготовката с малко хора. Това са жизненоважни позиции, на които трябва да вземем нови хора. Колкото повече се бавим, толкова по-зле за отбора.