Галин Иванов беше избран за Най-добър играч на 28-ия кръг в efbet Лига. 

Emona Tsoncheva / LAP.bg
14 снимки

Острието на ЦСКА 1948 беше категорично, че най-важният мач за „червените“ до края на първенството е предстоящият в събота срещу Берое от 19:45 часа на стадион „Витоша“, като добави, че победа в двубоя би вдъхнала спокойствие на тима. 

Опитният халф заяви, че целта пред отбора - класиране на седмото място и евентуален бараж за влизане в предварителните кръгове на Лигата на конференциите, е напълно постижима и е приоритет номер 1 за всеки в лагера на „червените“.

Иванов сподели още, че Лудогорец още 11 пъти може да стане шампион, тъй като в клуба се работи професионално и условията са отлични.

„Още съм млад, нищо, че съм на 34. Чувствам се добре физически и психически. Като гледам какво идва отдолу, няма да се откажа скоро. Разбира се ЦСКА 1948 ще се бори за седмото място. Ако спечелим мача в събота, ще се успокоим малко. Договорът ми с ЦСКА 1948 изтича. Имам вече предложения, но не бързам с отговор. Искам първо да минат всички мачове, да свърши първенството и тогава ще реша кое е най-добре за мен. Ще видим какво ще се случи с нашия отбор и след края на сезона ще се реши къде ще съм. Запитванията са повече от България“, каза Иванов.

„Винаги съм готов за националния отбор. Това не подлежи на съмнение. Там има треньор и ръководство. Имам над 20 мача. Доста млади футболисти се опитват да интегрират, но това си е решение на треньора. Готов съм да помагам“, допълни той.

„Лудогорец е шампион, а може и още толкова пъти да стане шампион. Там нивото е европейско и нищо чудно още 11 пъти да са първи. Организацията е на друго ниво, футболистите са на друго ниво. Другите отбори са колебливи. Лудогорец вземат важните мачове, дербитата. Ние ги бихме, но сигурно още толкова ще са шампиони.

Сега Левски, ако остане Станимир Стоилов, ще се опитат да ги спрат, но не мисля, че ще успеят. Базата, която има, терените, на които тренира и стадиона, на който играе. Всеки отбор трябва да има стадион, поне три тревни терена, а после да говорим за резултати, национален отбор и какво ли още не. Докато нямаме един стадион, няма какво да говорим за футбол“, заяви Иванов.

Той даде своята прогноза за финала за Купата на България. „Доколкото чувам всички мислят, че Левски ще спечели, но аз не съм убеден. Труден мач ще е за Левски, ЦСКА има по-опитни футболисти. Ще има много хора, дано няма проблеми по трибуните“, завърши нападателят.