Треньорът на Славия Златомир Загорчич заяви, че на този етап Галин Иванов и Димитър Велковски остават в отбора и започват подготовка за новия сезон. Сръбският специалист заяви, че ще се търсят още  попълнения, след като до момента единствените нови играчи са Ивайло Димитров-Косъма и Георги Вълчев.
 
“Събираме се днес, до четвъртък сме тук и заминаваме след това за Турция. Аз съм максималист, искам да напредваме и да показваме добри резултати. Доколкото знам Галин Иванов трябва да е в съблекалнята, нямам информация за оферти за него. Велковски също е тук. В момента няма нищо сигурно за него. На всеки един пост имаме нужда от добри футболисти. Евентуално крайни защитници най-много ни трябват. В момента няма играчи на проби, но е възможно да има в Турция. Запазихме голяма част от футболистите. Момчетата са страхотни, никога не е имало проблеми в съблекалнята. Надявам се, че новите ще ни помогнат също”, каза Загорчич.
 
По време на лагера си в Турция отборът на Славия ще изиграе контроли с Олександрия, Оренбург, Спартакс Юрмала, Серед и Мариупол. За 2 февруари се търси противник, както и за шести, когато тимът ще играе две приятелски срещи.