Бившият халф и капитан на Левски - Владимир Гаджев, е отказал да започне работа на "Герена" през миналата година. Това призна бившият футболист на "сините".

Той е бил поканен от Елин Топузаков първо да бъде негов помощник след напускането на Станимир Стоилов, а след това и като треньор в школата на "сините".

"Да, имах такъв разговор с Елин. Това е при мен, че към момента, а и в близко бъдеще не се виждам като треньор. Истината е, че не се виждам като треньор по много и обясними причини за мен, защото треньорството в голямата си степен в България е, как да кажа, не е добра работа, не се работи по този начин - да сменяш треньори на всеки 3-4-5 месеца. Към момента не се виждам треньор, дори и на деца. По простата причина, че моите идеи в главата са коренно различни от това, което се случва в по-голямата част от клубовете.

Аз се виждам на съвсем различно място и по-скоро организационно би било по-голямо предизвикателство за мен - да пренеса това, което имам като идеи и визия за развитието на един клуб. И ще ми бъде доста любопитно да се изправя срещу това предизвикателство и да го грабна, както се казва, и да се опитам да направя това, което мисля, че е правилно. И затова смятам, че Хебър е най-точното място за момента, за да видя дали това, което аз имам като идеи, бих го наложил в професионален клуб. Просто предизвикателство! Но бих се захванал с две ръце да го осъществя.

Не искам да прескачам етапи, затова смятам, че, предвид че съм местен, голяма част от хората ме познават и ме уважават, както мен така и баща ми, предвид че съм си и тук, бих бил много полезен на Хебър във всяко едно естество. Дори и в момента на тежка финансова ситуация отново смятам, че бих бил полезен с това, че съм познат, все пак имам контакти все още, така че всичко е в ръцете на ръководството на Хебър. Ако те решат да ме поканят, аз с удоволствие ще приема, но към момента няма такава официална покана", заяви Гаджев пред "Труд news".