Кризата в Локомотив Пловдив може да приключи още утре. Вчера футболистите на тима са уведомили собственика Христо Крушарски, че искат незабавна среща с него, за да се изясни ситуацията в клуба. Условието на играчите обаче е на тази среща да не присъства треньорът Любослав Пенев. Каква е причината за това настояване не е много ясно, но със сигурност не е протест срещу наставника. Крушарски е приел да разговаря с отбора и това ще се случи още утре, веднага след завръщането му от Аржентина, пише „Мач Телеграф“.

Както е известно, Крушарски обяви, че продава акциите на клуба срещу 5 милиона лева. Нещо повече, той заплаши да спре изобщо финансирането на Локо Пд, недоволен от липсата на подкрепа от други местни бизнесмени, които иначе се афишират като големи локомотивци.

Кризата в Локо се развихри след поредицата много лоши резултати на отбора под ръководството на Любо Пенев. В последните си три мача „смърфовете“ записаха отчайващи резултати —1:1 с Локо София, 3:3 с Хебър и 0:2 с ЦСКА 1948. И в трите мача Локо беше домакин. Феновете заляха социалните мрежи с протестни постове, като най-често се искаше оставката на Христо Крушарски. След него ултрасите поискаха и оттеглянето на Любо Пенев. В резултат на всичко това оставки първо подадоха всичките членове на Борда на директорите на Локо, а след това и спортният директор Илко Пиргов.

В момента Локо е на 8-о място в класирането с 12 точки. В събота тимът приема Крумовград, но след това го чака много тежка серия от три гостувания – на Лудогорец, Ботев Враца и Спартак Варна. А след това е домакинството на ЦСКА.

подкрепя българския спорт