Левски изпрати повече от успешен сезон. „Сините” спечелиха SESAME Купа на България, а освен това завършиха на 4-о място в крайното класиране на efbet Лига. Главният „виновник” за „синия” възход беше Станимир Стоилов. Мъри се завърна на „Герена” в началото на септември миналата година и преобрази както клуба, така и отбора.

Специалистът успя да моделира отбора си по свой вкус, привличайки осем нови футболисти, а освен това освободи и тези, които не смяташе, че имат развитие и могат да са от полза на Левски. На практика Стоилов нямаше нито един грешен ход на трансферния пазар. Освен че взе футболисти, които вдигнаха както нивото на отбора, така и своето собствено, Мъри успя да намали и фонд „работна заплата”.

Мъри вече обяви, че Левски приключи с подаръците и занапред футболистите на Левски ще струват скъпо. Доброто представяне на „сините” не остана назабелязано и определени играчи на столичани вече са обект на интерес от чуждестранни клубове.

Авторитетният сайт Transfermarkt също отчита повишаването на цените на играчите на Станимир Стоилов, като само при петима не се вижда такова. Двама от тях бяха извадени от първия отбор – Здравко Димитров и Димитър Костадинов, а други двама бяха в ролята на тактически смени – Иван Горанов и Радослав Цонев. Промяна при Драган Михайлович, който си тръгва от „Герена” – няма.

Логично най-сериозно повишение на цената си е направил Хосе Кордоба. 20-годишният защитник беше привлечен от Етър през лятото, когато е бил оценен на 75 хил. евро. Той вече е национал на своята страна и струва 800 хил. евро. Левски обаче ще иска поне три пъти повече, за да го продаде.

17-годишният вратар Пламен Андреев изигра силни мачове за SESAME Купа на България срещу Лудогорец и ЦСКА, поради което вече е оценен на 300 хил. евро. Новите попълнения в отбрана Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап и Цунами също се котират по-скъпо след само няколко месеца тренировки при Станимир Стоилов.

Националът Андриан Краев е повишил цената си с цели 550 хил. евро през последния сезон. Халфът в момента струва 750 хил. евро. Героят от финала срещу ЦСКА Илиян Стефанов, който дойде със статут на резерва на Берое, е удвоил цената си - 600 хил. евро. 

Звездата в атака Уелтън струва 800 хил. евро според Transfermarkt, а в началото на април цената му е била два пъти по-малко. Голмайсторът на отбора Билал Бари има повишение от 200 хил. евро. Мароканецът е оценен на 350 хил. евро.

Най-скъпият в тима е Георги Миланов – 1 300 000 евро.