Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев сподели след днешния Изпълком на централата, че националният селекционер Георги Дерменджиев получава гредит на доверие.

Той допълни още, че през пролетта ще бъде въведена системата за видеоаритраж, която за начало ще бъде ползвана само за мачовете от първата шестица на efbet Лига.

14 снимки

„Взе се решение да с бъде въведена системата VAR. Стартираме през ранна пролет догодина. За самата плейофна фаза. За целта трябва да се извървят сериозни стъпки като обучение на съдиите, после ще има лагер тук в Бояна. Ще бъдат проведени експериментални срещи. Те ще бъдат ръководени от нашите съдии и от хора от фирмата, която ще отговаря. Предстои лицензиране на системата от ФИФА”, коментира Фурнаджиев.

„Предстоящият конгрес е ясен, залата е запазена, дай боже да няма допълнително затваряне заради пандемията. Там всичко е ясно. Предстоят технически процедури, но това са неща, които ще бъдат решени на следващия Изпълком. Очакванията са за победа срещу Унгария. Показахме добра игра в предишните два мача. Допуснахме нелепи голове в последните минути. Дано треньорите са си извадили изводите. Мисля, че заслужава този кредит на доверие”, допълни той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.