Финансовият министър Владислав Горанов отговори на Васил Божков и го посъветва да заплати това, което не е заплатил навреме. 

"Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции към г-н Божков, освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза още Горанов.

БГНЕС
14 снимки

 "Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата, да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", посочи още министърът. 


"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите."

"Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Дължат се 700 млн. лв. Ако той, както странно той се изрази, е получил от мен съвет да не плаща за своите дейности, да го докаже. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били като един от най-големите бизнесмени с хазарта. Пак подчертавам, тези негови твърдения и желания за облекчаване на хазартния бизнес не получиха своята подкрепа. Най-често темите са били свързани с регулацията на рекламата в хазарта и изравняване на режимите на наземния и онлайн хазарта. Не случайно търся аналогия с други обвиняеми, които не застават пред съдебната система", отговори още Горанов. 

"Запори се налагат от различни държавни органи, министърът на финансите няма подобни правомощия", заяви финансовият министър.