Халфът на Левски Филипе Нашименто бепоредният футболист на „сините“, който прие феновете в дома си. Португалецът показа къщата си, след което отговори на въпросите на привържениците. Той разказа как е започнал да тренира футбол и как се е стигнало до преминаването му в гранда Бенфика.

54 снимки

„Още от малък обичах да поемам отговорност при статични положения. Тренирал съм този аспект през годините и треньорите ме насърчаваха да опитвам с центриранията от фаулове и ъглови удари. С много работа и тренировки постигнах тези резултати“, разказа Нашименто.

„Футболът ме направи такъв човек, какъвто съм сега - дисциплиниран и организиран. Много съм дисциплиниран в живота ми, което се дължи на футбола. Любимият ми отбор е Бенфика. Семейството ми ме „задължи“ да ги подкрепям. Трудно е да кажа един любим футболист - Руи Коща, Пабло Аймар, Зинедин Зидан. Не е нужно да казвам много за тях, всеки е наясно с техните качества. С Аймар имах честта да тренирам в Бенфика“, каза португалецът

„Много харесвам София, а също и други градове в България като Пловдив и Варна, където съм играл. Приеха ме добре и се чувствам отлично тук. Научих основни думи на български, все пак имахме часове по български език, но ми е трудно да говоря все още. Разбирам всички треньорски указания и това какво се говори в съблекалнята ,така че смятам, че това е най-важното“, добави още той.

"Чувствам се добре в Левски. Приет съм от всички мои колеги, треньори и директори. Феновете са изключителни и винаги ни подкрепят, дори в трудни моменти. Най-добрите привърженици, пред които съм играл до момента в моята кариера, без съмнение. За момента е много трудно да отговоря дали ще остана. Левски е клубът, който ме накара да израсна много. Отборът, за когото най-много ми е харесвало да играя и представлявам до днес“, заяви Нашименто.

„Единият от незабравимите ми моменти са двата полуфинала с ЦСКА за Купата на България. Бяха невероятни мачове. Бяхме по-добри от съперника и дори във втория двубой играхме много време с човек по-малко, но успяхме да задържим успеха и се класирахме на финала. Другият момент е мачът с Лудогорец. Върнах се от Португалия, защото две седмици бях на лечение и веднага отидох на стадиона, за да близо до моите съотборници. Беше много вълнуващо. Спомням си, че емоцията беше голяма и всички скачаха на седалките“, заяви португалецът.

„Бих искал да бъда запомнен като играч, който е спечелил нещо важно с Левски, като например титлата. Професионалист, който дава всичко от себе си. Искам да спечеля трофей, а най-реалната в момента е Купата на България и като отбор знаем важността на тези полуфинали. Надявам се да ни бъде позволено да играем тези двубои. Ще направим всичко, за да спечелим този трофей, който ни избяга преди това“, каза Нашименто.

Португалският халф предаде щафетата на младият талант на „сините“ Мартин Петков, който ще приеме феновете в дома си следващата седмица. „Успех, братко! Само Левски!“, каза Нашименто за финал.