Халфът на Левски Филип Кръстев беше награден за Играч на 20-ия кръг на efbet Лига. Той донесе победата на „сините” с 2:1 над Локомотив Пловдив със страхотен гол извън наказателното поле. Полузащитникът остави зад себе си Георги Русев от ЦСКА 1948 и Жорди Кайседо от ЦСКА.

Кръстев сподели, че не отписва вариант да остане в Левски и по-дълго. Договорът му за наеме до края на сезона.

Антон Узунов
6 снимки

„Благодаря на треньорите, които са гласували за мен. Щастлив съм, че успях да започна добре с Левски и отборът да запише победа пред нашата публика”, започна халфът.

„Мечтая да постигна всички възможни цели – да спечелим Купата на първо място, защото е много важно и да се класираме за Европа чрез първенството”.

„Моята мечта е да се докажа в Европа, да успея в силен европейски клуб. Чувствам се добре в Левски и не отписвам варианта да остана по-дълго”, коментира Кръстев.

„Никой от Славия не се беше свързал с мен, докато бях в чужбина. Нямах контакт. След като се върнах, никой не ме е търсил. Старите ми съотборници ми пожелаха успех”.

„Присъединих се към отбора, докато бяха в Турция. Още от началото ме приеха много добре, подкрепата, която ми дават съотборниците и треньорите, ми помага страшно много. Мотивиран съм да се отплатя на хората в Левски, които вярват в мен”, добави той.

„Ситуацията межу двата ми отбора в чужбина беше различна. Във Франция тренировките бяха трудни, но това ми помогна. В Холандия не беше толкова трудно. Самата обстановка в другите държави е по-различна. Футболистите са по натренирани от тези в България. Успях да взема динамиката и европейското темпо. Това е най-голямата промяна в играта ми. Укрепнах физически”.

„Играем с ЦСКА 1948 в събота. Гледах мача им срещу Ботев Враца. Сериозен отбор са, но се надявам да победим. Най-фокусиран съм върху играта ми, нямам цели за голове. Ще съм щастлив, ако стана голмайстор на Левски. Има малка разлика дали играеш зад нападателя или по-дефанзивен халф. Нямам никакъв проблем, защото така играя повече с топката. Не е голяма разлката дали ще съм зад нападателя или дефанзивен халф. По-скоро зависи от самия стил на нашата игра. Треньорите ми дават свобода да се включвам в атаките и да импровизирам”.

„Не мисля, че съм имал притеснения как ще ме приеме публиката. Ако давам всичко от себе си, публиката ще бъде доволна от това, което показвам”, завърши халфът на Левски.

Gong.bg излъчи на живо награждаването на халфа на "сините".