Изпълнителният директор на ЦСКА - София, Филип Филипов, направи коментар пред медиите след поредната загуба на тима си, този път с 1:2 от Арда. Това поражение отбеляза четвърти неуспех за "червените" от началото на сезона, което предизвика сериозни реакции в клуба.

Филипов изрази силно недоволство от представянето на отбора и заяви, че предстоят значителни промени: “Срам. Това не може да бъде ЦСКА. Ще има промени, сериозни, казах го и на футболистите. Това не е ЦСКА, това не може да е ЦСКА. Ще ги премислим нещата и дали ще е утре, или понеделник ще има реакция и промени. Нека да отшуми малко напрежението. Просто искам на свежа глава да кажем промените. Ще има сериозни промени. Нека да преспим. Ще има реакция.”

Той добави, че клубът няма да действа импулсивно, а ще следва своята стратегия за преодоляване на трудностите: “Мислите ли, че ние не мислим по тези въпрос? Не се действа инстинктивно и пожарно. Имаме си стратегия на работата, която до момента не работи, но ще има успех. Вземаме футболисти, които ще помогнат на ЦСКА. Вече сме много близо до няколко футболисти. Ще има нови другата седмица.”

Филипов подчерта, че е решен да продължи борбата за подобряване на представянето на тима, въпреки трудностите: “Не ме обезкуражава, аз съм амбициозен човек. Свикнал съм да се боря и съм сигурен, че начинът ни на работа е правилен. ЦСКА ще има стойностен отбор, трябва ни време. Има три трансферни прозореца да изградим отбор, но никой не е очаквал такива слаби и срамни резултати. Всички сме изненадани от начина, по който играхме.”

По отношение на феновете, Филипов заяви: “На феновете какво да им кажа, прави са да недоволстват, но не трябва да се стига до крайности. Феновете трябва да подкрепят отбора, когато е най-тежко. Когато е лесно, всеки може.”

След поредното поражение, въпросът за възможни смени в ръководството и треньорския щаб остава актуален, а Филипов обеща, че решенията ще бъдат взети след внимателно обмисляне.

подкрепя българския спорт