Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов сподели, че оценява сезонът като успешен за него и клуба, независимо от поражението с 1:2 от Славия в решителната среща за намиране на място в квалификациите за Лига Европа. 

Спасов изтъкна, че отборът се е вдигнал на крака след ужасния старт на сезона и е бил близо до сериозни успехи, както в Купата на България, така и през efbet Лига. Специалистът заяви, че се надява, че "канарчетата" ще вдигнат значително нивото си след лятната пауза. 

„Аз не мисля, че сезонът е разочароващ. И двата отбора бяха равностойни, но Славия използва шансовете си по-добре. Имахме достатъчно ситуации, но в крайна сметка поздравявам Славия и им пожелавам успех в Европа. Сезонът при нас мина през доста перипети, но няма как да сме разочаровани от него. Стигнахме до бараж за Европа и полуфинал в Купата. Трябва да се подсилим през паузата и да изглеждаме далеч по-добре за началото на следващия сезон. Имаше не особено добри мачове за нас, но положителните неща са далеч повече“, започна наставникът на Ботев Пд. 

„Ние поехме отборът в много незавидно позиция и стигнахме до момент, където бяхме пред влизане в топ 6. През зимата си тръгнаха доста важни играчи, което повлия, защото не намерихме реални заместници. На последно място беше сложно за нас да се справим и със сгъстения цикъл от мачове. Допуснахме леки голове днес и Славия ни победи с игра. Спортно-технически мачът беше добър и отново пожелавам успех на Славия в Европа“

„Всички виждаме, че с този потенциал не можем да си надскочим сегашното ниво. Ще се ориентираме към повече нови играчи, за да има повече конкуренция и широчина. Ще се разделим и с определени играчи, така че ни предстоят интензивни седмици. Очаквам да сме приключили със селекцията до началото на лятната подготовка“, завърши Ферарио Спасов.