Унгарският шампион Ференцварош се опитва да измъкне Филип Кръстев под носа на Левски. От Фради са контактували с компанията, която държи правата на халфа „Сити Футбол Груп”. Предимството на клуба от Будапеща е, че е готово да плаща цялата заплата на национала. Досега Кръстев получаваше по 25 хил. евро месечно, независимо къде е преотстъпен от Ломел, който е част от семейството на компанията.

Ференцварош е декларирал, че може да дава цялата заплата на полузащитника, без белгийския клуб да има ангажимент към възнаграждението. През пролетта Левски плащаше около хиляда евро от заплатата на Кръстев, но тази сделка приключи. Сега текат нови преговори между „сините” и хората, държащи правата на Кръстев. От българския клуб могат да покрият около 30% от месечното възнаграждение на младока.

Последната дума за ново едногодишно преотстъпване ще е на самия футболист, който трябва да прецени кой е най-добрият път за развитие в кариерата му. В последните мачове на Левски Кръстев обяви, че се чувства щастлив на „Герена” и желанието му е да продължи да работи със Станимир Стоилов.