Новият треньор на Ботев Пловдив – Рафаел Ферейра, отдаде дебютния успех на „жълто-черните“ през сезона на вече бившия наставник Станислав Генчев.

Ферейра сподели също, че е искал просто да помогне на Ботев, защото е бил помолен, а в клуба ще вземат решение дали той ще остане за постоянно или ще го смени друг треньор.

„В този момент от сезона този отбор има голям потенциал. Важно е отборът да бъде цял. Ивелин има голяма история в българския футбол и извън него. Той е лидер. Това помага много на всеки, който тренира с него“.

„Искам да посветя момента на Станислав Генчев. Той е много добър човек. Беше честен и позитивен. Той ми препоръча да остана. Той е добър човек и заслужава добри неща. След това взехме решение да останем и да вземем правилните неща за пъзела в Ботев“.

„Аз съм професионалист. Помолиха ме да остана и да помогна. Знам как да помогна и ще направя каквото е нужно. Не става дума за мен. Клубът има квалифицирани хора, които да вземат решение за моето бъдеще“, заяви Ферейра на въпрос дали ще остане за постоянно треньор на „канарчетата“.