Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов бе много доволен след победата над градския съперник Локомотив с 2:0. Наставникът на „канарчетата“ заяви, че това е само началото и тимът ще се развива още.

Антон Узунов
75 снимки

„Въпреки че имахме малко веме за подготовка и привлякохме много нови играчи. Победата ни не търпи Блокирахме силните страни на Локомотив и ги накарахме да центрират. Справихме се, защото имаме“, каза Спасов.

"Много добре проведен мач от тима. Повече не може да се иска от момчетата и то особено в мач срещу градския съперник. Привлякохме тези играчи, които имат много добри качества. Научени футболисти. Влязохме в този мач с една контрола в 40 градусова жега с Етър. Качествата на играчите правят системата. Изключителното съм доволен от дисциплинираната игра. Поведението и класата на футболистите ми ме карат да съм оптимист за бъдещето“, добави още той.

„Срещу други отбори може да реагираме различно. Имаме желанието да променим схемата, но когато има успех, не знам защо да се променя. Това е само началото. Напълно заслужихме трите точки“, заяви Спасов.

„Миналия сезон, въпреки че малко не ни достигна да постигнем по-голямата цел. Тогава ни липсваше това качество, което беше днес. Имаме по-голяма вариация. Трябва да се развиваме и да побеждаваме. Това е най-важното и хората са доволни. Трябваше да ги зарадваме след слабите мачове през миналия сезон“, завърши той.