Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов подаде оставка. Специалистът пожела да напусне клуба след загубата от Монтана с 1:3 на стадион „Огоста”.

Ето какво написаха от Ботев в официалния си сайт:

„Ботев (Пловдив) изигра слаб мач и загуби с 1:3 гостуването си на Монтана. Срещата от 6-ия кръг на Първа лига се игра на стадион "Огоста" в северозападния град.

"Канарчетата" бяха далеч от лицето, демонстрирано в първия мач от шампионата, в който взеха градското дерби с Локомотив. Домакините надиграха тотално "жълто-черните", като можеха да запишат и по-убедителен успех.

Ботев поведе в резултата още в 7-ата минута, като точен бе Атанас Илиев, който засече центриране от корнер. Последва мощен натиск на домакините със серия от чисти положения пред вратата на пловдивчани.

Логичното се случи в 26-ата минута, когато Билал Бари се разписа след индивидуален пробив. Секунди по-късно "синьо-белите" стигнаха до пълен обрат с гол на Стефан Цонков.

След почивката ботевистите така и не успяха да стигнат до равенството, а 8 минути преди края Тони Тасев оформи крайния резултат. В самия край на срещата червен картон получи Антонио Вутов.

След последния съдийски сигнал, в интервю за  DIEMA SPORT, наставникът на "канарчетата" Ферарио Спасов подаде оставка. Решението на ръководството на "жълто-черните" относно треньорския пост ще бъде обявено в следващите дни.”

LAP.bg
18 снимки