Организираните фенове на варненския Спартак от „Трибуна Соколъ“ коментираха информацията за пребития Никола Тимнев. 13-годишният юноша на Черно море е син на бившия играч на „моряците“ Пламен Тимнев. Феновете на „соколите“ пишат в социалните мрежи, че подобен род насилие не се толерира под никаква форма.

Ето цялата декларация на привържениците, разпространена из социалните мрежи:

Ние привържениците на Спартак Варна от "Трибуна Соколъ" не толерираме насилието върху деца и юноши и този тип вандалски прояви.

Имаме създадени и ясно заявени правила на поведение и се грижим те да бъдат спазвани.

Ние проповядваме и налагаме истински ултрас манталитет.

Възпитаваме нашите млади привърженици във вярност и подкрепа към любимия ни Клуб, а не в безпричинно насилие и омраза към другите. И сме сигурни, че расте достойно за уважение младо поколение соколи!

Проведено е вътрешно разследване от нас по случая, което до този етап ни кара да вярваме, че нямаме нищо общо с цитираното от vsport bg. Също така наш представител се е свързал с г-н Пламен Тимнев за да заяви пълната ни подкрепа и съдействие до разкриването на истината!

Обръщаме се към медиите, моля, не нагнетявайте обстановката и не манипулирайте обществото толкова елементарно, с подобен вид заглавия! Малко информационна хигиена никога не е излишна!

Трибуна Соколъ - Вярност и манталитет!