От Национален фен клуб Черно море излязоха с позиция за предстоящото поставяне на статуята на Никола Спасов.

Ето мнението на председателя на фен клуба Иван Михайлов и членовете на фен клуба без редакторска намеса:

Още през ноември миналата година внесохме проект в Община Варна за поставяне на статуя на Никола Спасов. Трябваше да се насрочи Консултативен съвет, който да даде одобрение за поставянето на статуята, но още нямаме никакъв отговор от г-н Иван Портних и г-н Коста Базитов.

Поясняваме, че не чакаме пари от общината, а само одобрение за поставянето й. Статуята е готова и предстои поставянето й, като от името на фен клуба заявяваме, че ще бъде поставена с или без одобрението на управляващите Варна.

Другият вариант е да стачкуваме и да спрем работата на Общината, което не е добре и за двете страни. Нашите очаквания са в най-скоро време да получим одобрението на Община Варна за поставяне на статуята.

Никола Спасов е дал много на варненския футбол и заслужава да бъде увековечен. Той е почетен гражданин на Варна и най-успешния треньор в историята на Черно море, като под негово ръководство отборът спечели бронзови медали в елита, вдигна за първи път Купата и Суперкупата на България и участва за първи път в европейски турнири
“, заяви Иван Михайлов.