Феновете на Ботев Пловдив излязоха с позиция за създаване на Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион „Христо Ботев“.

"До г-н Пламен Райчев
Зам. кмет на Община Пловдив

Относно: Създаване на Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион „Христо Ботев“ гр. Пловдив

Уважаеми г-н Райчев,

Ние от Сдружение “ПФК Ботев”, регистрирано през 1990 г., като единствен правоприемник на футболното дружество "Ботев", създадено през март 1912 година, съакционер във футболния клуб и най-висш орган на привържениците на Ботев Пловдив представяме на Вашето внимание сформираният от средите на жълто-черните привърженици Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион „Христо Ботев“ гр. Пловдив.

Някои от мотивите, които водят до създаването на този орган, както и неговите главни цели са:

Осигуряването на навременна и достоверна информация на пловдивската общественост по въпросите, касаещи дострояването на този уникален за България спортен обект,
Желанието на привържениците на „Ботев“ Пловдив да съдействат, със своята екпертиза и доброволна гражданска активност, за качественото и навременно завършване на своя дом , стадион „Христо Ботев“ гр. Пловдив,
Заявеното желание от страна на Община Пловдив за осъществяване на активна и навременна комуникация с представители на привържениците,
Изричното желание на министър-председателя от 29.02.2020г, при посещението му в Пловдив, за обществен контрол върху отпуснатите от Държавата средства за завършването на стадиона.

Нашето най-искрено намерение е да бъдем добронамерени и диалогични в действията си, като единствената ни цел, ще бъде качественото и навременно завършване на ст. „Христо Ботев“ и завръщането на привържениците по трибуните му. Вярваме, че това е и желанието на Община Пловдив.
Прилагаме списък с утвърдените от нас представители.

12 Май,2020г.
Гр. Пловдив С уважение:

УС на СДРУЖЕНИЕ “ПФК БОТЕВ"

Списък на членовете на Граждански съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион „Христо Ботев“ гр. Пловдив, представени от Сдружение ПФК Ботев на Община Пловдив:

Инж. Атанас Стафунски – собственик и управител на „Теракомстрой“ ООД гр. Пловдив – по част „ Площадкови ВиК мрежи“ и „Вертикална планировка“.
Инж. Атанас Танчев – изпълнителен директор на „Филкаб“ АД – по част „Електро“,
Инж. Борис Гиздаков - строителен инженер, завършил право, независим оценител на недвижими имоти.
Инж. Иван Стаев - строителен инженер, специалност „Конструкции“ с богат опит в инвестиционния контрол,
Инж.Рангел Мутафчийски – съсобственик и управител на „VGR” ООД гр. Пловдив - цялостно проектиране и изграждане на сгради в промишления сектор – по част „Конструкции,
Адв. Тихомир Стойчев, специалист по търговско, дружествено и договорно право,
Инж. Цветозар Павлов – управляващ собственик на „GM project management” ЕООД гр. Пловдив, консултации в областта на строителството, подготовка, договаряне и управление на големи строителни обекти.