Доста от привържениците на Ботев Пловдив започват да губят търпението си заради случващото се в клуба и сочат за основен виновник собственика Георги Самуилов, пише abcnews. Бизнесменът, на свой ред, в опит да успокои страстите обяви преди дни, че може да излезе от управата на клуба.

Това обаче очевидно не е достатъчно. Според феновете на най-стария професионален футболен клуб в България, недоволството е стигнало краен предел. Ако отборът загуби последния си мач за сезона, който ще се проведе днес, ще се сбогува и с шансовете си за Лига Европа, а оттам и с приходи от участието в евротурнира.

Настроенията в редиците на феновете обаче са минорни, тъй като нямат високи очаквания за победа над варненци.

От агитката разказват, че ботевистите се готвят след мача да протестират докато ръководството не подаде оставка и понесе отговорността за състоянието на клуба. Те обвиняват Самуилов персонално за раздорите в клуба и непрофесионалното управление и безотговорност, но най-вече в неуважение и незачитане на мнението на фракциите.

Феновете са се заканили, че този път шефът на клуба ще бъде принуден да се съобрази с техните искания, защото по думите им не възнамерявали да му позволят отново да ги излъже в очите, така както вече няколко години увърта за "Колежа".