Привържениците на Арда Кърджали публикуваха декларация, в която призоваха държавните власти, както и министерството на спорта да се позволи присъствието на привърженици от старта на сезон 2020/21 в родната efbet Лига. Както е известно, и други клубове изразиха надеждите си да има фенове по стадионите, като към този момент заради рестрикциите, свързани с коронавируса, то публика няма.

Публикуваме призива на феновете на Арда:

До Министър-председателя на Република България,

Министерство на младежта и спорта,

БФС, ПФЛ , РЗИ,

Уважаеми дами и господа , след броени дни стартира новото футболно първенство и отново трябва да решаваме важни казуси. 

Футболните стадиони в България са затворени до края на месец август , заради мерките с борба с коронавирус . Ние , организираните фенове на футбола в град Кърджали и региона отново сме потърпевши спрямо подкрепата към ПФК Арда . 

Бяха направени множество компромиси и бе разрешено да има публика на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив , дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив , и още доста други мачове . Бяха отворени барове и дискотеки, където има множество струпване на хора, без да се спазват изискванията за минимална дистанция и т.н.

На 15ти август в град Кърджали на обновената „Арена АРДА“ ще се играе срещата между Арда и Левски от втори кръг на Ефбет лига . Надяваме се , че Вие като ръководни фактори ще погледнете с друго око към този мач и ще разрешите на официалното откриване на стадиона да има фенове на футбола , спазвайки всички предписания от вас . Ние , организираните привърженици много пъти сме показвали , че спазваме всички предписания и се надяваме срещата между ПФК Арда и ПФК Левски да се превърне в празник на футбола .

От организираните фенове на ПФК АРДА