Фенове на Спартак (Варна) приветстваха топло Пламен Гетов, който бе на трибуните във втори пореден мач на „соколите“. Маестрото изгледа битката за Варна на стадион „Спартак“ с Черно море, като по време на мача и след него бе аплодиран от ултрасти на спартаклии.

Някои от тях, които са запознати с историята, отправиха призив към бившия гениален играч: Пламен, върни се при нас.

Според кулоарна информация пред месеци ръководството на Спартак е водило преговори с Пламен Гетов да стане директор в клуба, а впоследствие двете страни са оставили вратите отворени за нови разговори.

Дали сега ще стигне до споразумение, ще се разбере до Нова година.

Феновете на Спартак, които отправиха посланието към Гетов, изразиха убеденост, че любимият им клуб в момент се нуждае именно от такива разпознаваеми футболни личности, за да се вдигне авторитета на Спартак и останалите отбори и хората от БФС да гледат с друго око на него.

Пламен Гетов си тръгна от родния си Спартак (Вн) през лятото на 1980 година след скандал с шефовете и впоследствие се превърна в легенда за Спартак (Плевен).

По-възрастните привърженици на „соколите“ от Варна още съжаляват, че не са успели да се насладят на импровизациите на терена едновременно на Гетов и покойните вече Живко Господинов и Стефан Найденов заедно с екипа на Спартак (Варна).

Според специалистите Гетов е един от четиримата самородни таланти, излезли от школата на „соколите“. Другите са Иво Димов и покойните вече Живко Господинов и Галин Господинов.