Фенклубът на Локомотив Пловдив почете юбилея на първия си председател Георги Момчилов. На 17 февруари той навърши 80 години и по случая бе уважен от "черно-бялата" общност по подобаващ начин.

Преди близо 33 години Момчилов с група приятели основават първия в България фенклуб на футболен отбор. Любовта към любимия тим е била по-силна от страха от властта, която по това време не е толерирала създаване на неформални сдружения. Георги Момчилов, доктор Константин Думанов, Георги Яков и съмишленици успяват да прокарат идеята си, която на 11 май ще навърши Христовата възраст. 

"Едно име, което, макар и непознато за някои, има място завинаги в историята на Локомотив Пловдив. Защото Георги Момчилов е първият! Първият председател на първия фенклуб в България - този на черно-белите, основан през 1988 година в една зала до Сточна гара, тясна за всички желаещи да положат основите на това, което нашата организация е днес!

Пъртина се прокарва трудно. Преди повече от 30 години първопроходците се заемат с непознати за футболната общественост у нас задачи - как да подпомогнат клуба, кой да бъде президент, провеждат срещи по различни поводи. Известните имена, членове на клуба на привържениците на черно-белите не са едно и две - професор Атанас Джурджев, Георги Яков, Тома Спространов, Тома Христодулов.

Да, големите имена са много, но първият е само един - Георги Момчилов!

Здраве и дълголетие!", написаха в поздравителния адрес от Фенклуб Локомотив Пловдив.